Tässä on oma reseptini omenasämpylöihin. Perusohje on kotitalous 7-luokan kirjasta ja omenan lisääminen leipäkoneresepteistä. Itse olen lisännyt kanelin.

Pidän tosi paljon sämpylöiden leipomisesta, mutta leivon niitä yleensä vain silloin, kun tulee vieraita. Syksyllä olisi kuitenkin tarkoitus käydä Helmin keittiössä leipomassa säännöllisesti sämpylöitä, koska ne menevät siellä tosi hyvin kaupaksi.

.Omenasämpylät (n. 24 kpl)

4dl maitoa

50 g hiivaa

2tl suolaa

3 rkl kanelia

1 omena raasteena

2 dl hiutaleita

8-10 dl hiivaleipäjauhoja

4 rkl öljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää suola, kaneli, hiutaleet ja omenaraaste ja puolet jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa toisella kädellä. Lisää lopuksi rasva.

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 24 sämpylää. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä. Peitä liinalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

omenas%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg