Helsingin Sanomissa oli jokin vuosi sitten pitkä juttu siitä, miten omaa suolan käyttöä voisi vähentää. Söin vielä siihen aikaan suolakurkkua leivän päällä, mutta silloin havahduin siihen, että se ei ole terveyteni kannalta hyödyllistä. Vaihdoin siis suolakurkut tavalliseen kurkkuun ja luotin, että se riittää.

No, taas Hesari uutisoi lähiviikkoina, että ainakin yli 90% suomalaisista syö yli 5g suolaa päivässä. Tarkistin oman lempileipäni kaurasydämen suolapitoisuuden. Se oli 1,1g/100g eli normaalisuolainen. Kolme viipaletta päivässä tuo jo 1,2g suolaa ja lisäksi kaikki muu suola, myös maidossa/piimässä ja juustossa. Päätin siis ryhtyä syömään kotonakin näkkileipää, jossa on vain 0,1g suolaa viipaleessa kun tavallisessa leivässä on se 0,4g. Kaipa siihenkin tottuu.