Saimme tämän ohjeet anopiltani vuosi sitten jouluna, ja teimme sitä nyt uudestaan. Vaihdoimme nyt jauhelihan 7% sta 17%een, ja sen seurauksena pihveistä tuli paljon parempia. Jos keksii jotain muuta käyttöä puolikkaille kesäkurpitsalle ja paprikalle, ohje sopii sellaisenaan. Me olemme kuitenkin tehneet kaksinkertaisen, kun meillä on yleiskone käytössä. Pihveistä on sen verran vaikea saada tasakokoisia, että kokeilemme ensi kerralla lihapullia samalla ohjeella.
Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit (noin 20kpl)
400g jauhelihaa
½ kesäkurpitsaa (raastettuna)
½ punaista paprikaa (silputtuna)
1 sipuli (silputtuna)
2dl korppujauhoja
2 kananmunaa
1tl chilimaustetta
100g tuorejuustoa
2tl suolaa
2tl paprikajauhetta
Silputaan sipuli ja paprika aivan pieneksi silpuksi, raastetaan kesäkurpitsa. Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja taputellaan pihvitaikina parille pellille leivinpaperin päälle pihveiksi. Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia.