Vastaus otsikon kysymykseen on: kyllä melkein voi. Olen ollut koukussa suklaaseen niin kauan kuin jaksan muistaa. Kuitenkin tilanne paheni oleellisesti siinä vaiheessa, kun olin kymmenen vuotta sitten menossa naimisiin marraskuussa, ja hankimme minulle jo huhtikuussa morsiuspuvun, koska sopiva sattui osumaan kohdalle.

Minun piti siis mahtua samaan kokoon seitsemän kuukauden päästä. Kun kuitenkin halusin syödä suklaata enemmän tai vähemmän, aika monta päivää kului niin, että söin vain aamulla 2dl puuroa ja sokeritonta mehukeittoa ja niiden lisäksi kaksi isoa levyä suklaata. No, seuraus oli lopulta sitten se, että mahduin marraskuussa pukuuni, mutta eihän se mitenkään terveellinen dieetti ollut.

Joitain muitakin hulluja juttuja olen tehnyt suklaan kanssa, paljon muutakin kuin levyn kerralla, mikä on kai monille naisille aika tyypillinen määrä ilman että tarvitsee olla syömishäiriöinen. Ostin esimerkiksi joskus Hulluilta päiviltä monta levyä Maraboun pähkinäsuklaata. Piilotin ne työpaikkani kaappiin siinä toivossa, että ne säilyisivät siellä paremmin kuin kotona, mutta se oli kyllä täysin väärä luulo.

On minulla ollut joskus sellainenkin vaihe, että kaapissa pysyi monta levyä suklaata, enkä silti syönyt niitä sieltä pois, viimeksi joskus vuosi sitten. Jostain kumman syystä vaihe meni ohi. Nykyään suklaa on piilotettu jonnekin toisen makuuhuoneen syövereihin, ja mieheni antaa minulle sieltä kaksi kertaa viikossa levyn, josta otan kuusi palaa. Sitten levy taas katoaa sinne, mistä se on tullutkin. En tiedä, miten pärjäisin ilman tätä järjestelyä. Ehkä ostamalla Geisha-patukoita yhden kerrallaan laktoositabletin voimin.