Pidin seiskaluokalla tosi paljon kotitaloudesta, erityisesti leipomisesta. Bravuureitani ovat omenapiirakka ja omenasämpylät.

Sämpylöitä olen leiponut jo tosi pitkään, ainakin parikymmentä vuotta. Viime aikoina olen leiponut lähinnä vain silloin, kun meille tulee vieraita. Silloin sämpylöitä kuluu enemmän eikä tarvitse pakastaa sämpylöitä, jotka eivät säily täysin hyvin pakasteessa.

Viimeksi leivoin kotona sämpylöitä pari viikkoa sitten, kun olimme tekemässä lettutaikinaa ja mieheni hulautti maitoa uuden jauhopussin alle. Olin jo heittämässä pussia biojätteeseen, mutta lopulta päädyimme tekemään litran taikinan sämpylöitä. Nyt niitä sitten riittää vähäksi aikaa.

Onneksi voin tyydyttää sämpyläintoani nykyisin myös yhdessä yhdistyksessä, jossa toimin vapaaehtoisena keittiössä. Siellä olen erikoistunut sämpylöiden leipomiseen. Seuraavaksi aion kokeilla pikkupullien pyörittelyä, joka ei luultavasti eroa kovinkaan paljon sämpylöistä.

 

s%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg