Kävin melonnan alkeiskurssin Merimelojissa kesällä 2000. Olin yrittänyt pari kertaa päästä Helsingin Melojien kurssilla, mutta ne olivat aina täynnä, enkä siksi saanut koskaan paikkaa. Liityin sitten HeMen jäseneksi talvella 2001.

Kävin kesällä 2001 muutaman kerran melomassa, mutta en vielä innostunut lajista kovinkaan paljon. Vasta seuraavana kesänä sain kunnon kärpäsen, kun sain meloa ensimmäisen kerran Kajak Sportin Viking Exp. -kajakilla. Niitä oli siinä vaiheessa HeMellä vain yksi. Niinpä päätin ostaa sellaisen itselleni, ja Kirppu löysi tallipaikan Mustikkamaan vajalta Itä-Helsingistä.

Meloin kesällä 2002 yli 900 km heinäkuun lopulta syyskuun loppuun eli todella paljon. Meloja-lehteen pääsee tonnarilistalle, jos meloo kauden aikana vähintään tuhat kilometriä. Se jäi ensimmäisenä oikeana melontakesänä siis niukasti saavuttamatta, mutta myöhempiä kesiä oli vielä tulossa. Kesällä 2003 tein elämäni ensimmäisen viikon melontavaelluksen Järvi-Suomessa, jolloin innostuin tosi paljon pidemmistä melontaretkistä. Samana kesänä meloin vielä 10 päivän retken Sipoosta Hankoon, joten tonnin lukema ylittyi helposti.

Muutama vuosi sitten kului niin, että keikuin jatkuvasti tonnarilistalla. Enimmillään meloin yli 2500 km kaudessa. Minulla oli sellainen unelma, että meloisin joskus koko vuosilomani. Se tulikin sitten todeksi kun tein kaksi kahden viikon retkeä, yhden viikon retken ja yhden juhannusretken. Silloin huomasin, että kahden viikon retket eivät ole minua varten ja muutenkin sain koko lailla tarpeekseni melonnasta.

Yhteensä ehdin meloa noin 7000 km eli yhdelle ihmiselle ihan riittävän määrän, jos muistaa, että melonta ei ole Suomessa ympärivuotinen harrastus ja siinä edetään korkeintaan reipasta kävelyvauhtia.