Heräsin viime viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä siihen, että vatsa oli ihan mielettömän kipeä eikä särkylääke auttanut. Oksensin yöllä kerran ja maanantaina päivällä kerran. Kuvittelin sen johtuvan siitä, että söin maanantaina tavallista enemmän porkkanoita.

Pahin kipu hellitti tiistaina, joten soitin päivystysnumeroon vasta tiistai-iltana. Sieltä sanottiin, että pitäisi heti lähteä päivystykseen, mikä ei iltakahdeksalta paljon kiinnostanut. Sovimme, että menisin heti aamulla terveysasemalle. No, jaksoin raahautua sinne vasta puolenpäivän jälkeen. Selitin mikä tilanne oli ja sain lähetteen Hus:n päivystyspolille epäillyn umpilisäkkeen tulehduksen takia.

Husissa alku sujui aika jouhevasti, mutta sain tietää vasta kahdeksan aikaan, että minut leikattaisiin, kun olin mennyt päivystykseen puoli kahden aikaan. Ennen leikkausta ei saanut syödä eikä juoda edes vettä, joten odottelu ei ollut erityisen mukavaa. Pääsin leikkauspöydälle kahden aikaan yöllä, mikä tarkoitti yhtä yötä muuten valveilla paitsi nukutuksen ajan, sillä herätys oli jo klo 6.

Olin Husissa perjantaihin iltapäivään asti. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Onneksi minulla on mies, joka vaihtaa haavataitokset uusiin ja hoitaa kaikki sellaiset käytännön asiat, mihin en itse pysty. Joudun olemaan liikuntatauolla neljä viikkoa, kun vatsalihaksia ei saa rasittaa.