Jonotin kaupunginkirjastosta pitkään Kiira Korven elämäkertaa nimeltä Kiira : ehjäksi särkynyt kirjoittajana Jere Nurminen. Siihen oli yli tuhat varausta siinä vaiheessa, kun menin jonoon joskus vuosi sitten. Kävin lopulta hakemassa sen uudenvuodenaattona juuri sopivasti ennen loppiaismatkaa anoppilaan. Luin kotona alusta pari lukua, jotta tietäisin, kannattaako kirjaa ottaa matkalle mukaan.

Kävi nopeasti ilmi, että kirja tulisi hotkittua aika nopeasti. Junamatka meni Hesaria lukiessa, mutta perillä ehdin lukea jo ensimmäisenä päivänä melkein kolmanneksen. Halusin säästää kirjaa paluumatkalle, ja luettavaa riittikin sopivasti Pasilaan asti.

Kirja Kiirasta on mielestäni tosi hyvä elämäkerta niille, jotka ovat vähänkin seuranneet taitoluistelua. Kirjasta käy hyvin ilmi lajin houkutteluvuus Kiiran elämässä, mutta myös huippu-urheilun raadollisuus. Loppuosassa on paljon hyvää pohdintaa uran lopettamisen vaiheilta, ja sitä ajattelin vielä vähän lukea uudestaan, ennen kuin palautan kirjan kirjastoon.

kiira.jpg