Luin jostakin, että yli puolet suomalaisista ei halua muuttaa elämäntapojaan ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Kuulun siihen joukkoon, joka olisi kiinnostunut muuttamaan elämäntapaani.

Tein äskettäin uudestaan Sitran elämäntapatestin. Sain siitä tulokseksi 6300 CO2e kun muiden testin tehneiden tulos oli 7200. Aikaisemmin ero oli vielä selvempi, koska en ollut lentänyt ollenkaan viiden edellisen vuoden aikana ja en tiennyt, millä lämmöllä asuntomme lämmitetään.

No, mitä sitten voisin tehdä omalta osaltani? Meillä on aika iso asunto kahdelle hengelle mutta ei ole oikein mitään järkeä muuttaa muualle. Ajattelin, että ryhtyisin käyttämään kauramaitoa. Siinä on sitten se ongelma, että mistä saan riittävästi proteiinia. Sama ongelma on kalan syömisessä, josta sai testissä miinuspisteitä.

En voi oikein vähentää joukkoliikenteen käyttöäkään. Metro on ilmeisesti kuitenkin aika ympäristöystävällinen tapa liikkua paikasta toiseen. Meillä olisi tarkoitus lentää uudestaan aikaisintaan viiden vuoden päästä emmekä ole hankkimassa autoa.

Lupasin nyt kirjoittaa Helmi-lehteen artikkelin siitä, miten tavallinen ihminen voisi pienentää hiilijalanjälkeään. Sitran sivulta kävi ilmi, että keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on yli 10000 Co2e joten siinä mielessä olen aika hyvässä asemassa mutta tietenkin jotain pitäisi tehdä kun oma hiilijalanjälki pitäisi puolittaa.