Uusin harrastukseni on neulominen. Innostus lähti liikkeelle siitä, kun minulla on yhdessä villasukassa kantapääreikä. Pyysin yhtä tuttua parsimaan sen, mutta yksi toinen sanoi, että minun pitäisi mennä Marttojen villasukkakurssille opettelmaan kantapään neulominen. No, otin selvää tuosta kurssista, ja valitettavasti ajankohta ei sopinut minulle.

Yritin sitten löytää kirjastosta jotain helppotajuista kirjaa, jossa opetettaisiin villasukan neulontaa. Mikään ei vaikuttanut sopivalta, mutta lainasin kuitenkin sellaisen kuin Jätkä neuloo, joka on ilmestynyt tänä vuonna. Siinä opetellaan perinpohjaisesti kaikenlaista neulontaan liittyvää. Ilmeisesti villasukan neulominen on sen verran haasteellista, että sitä ei käsitellä kirjassa.

Jätkä neuloo -kirja opettaa kuitenkin neulomaan mm. kaulaliinan ja pipon. Kun pengoin käsityöhyllyäni, sieltä löytyi keskeneräinen kaulaliina. Sitäpä sitten ryhdyin jatkamaan. Se on ihan hauskaa puuhaa eikä haittaa mitaään, vaikka välillä tulisi pieni virhe, kun harjoitustahan se on. Ehkä on parempikin kerrata ensin taitoja helpolla kaksi oikein, kaksi nurin -joustoneuleella, ennen kuin lähtee taistelemaan sukkapuikkojen kanssa.

neulominen.jpg