Tänään vietetään kristikunnan suurinta juhlaa, pääsiäistä. Meidän piti alunperin olla tänään pienessä kyläkirkossa Etelä-Pohjanmaalla juhlistamassa Kristuksen ylösnousemusta, mutta koronavirus muutti suunnitelmia. Olemme siis pääsiäisen kotona ja seuraamme jumalanpalveluksia televiosta ja netin yli omasta kotiseurakunnasta.

Emme alunperin aikoneet katsoa netin yli muita kuin tämän päivän sanajumalanpalveluksen. Pyysin siihen etukäteen virsiä kanttorilta, mutta hän oli sen verran kiireinen Helsinki-apu -palvelun parissa, että lähetti kaikkien kolmen jumalanpalveluksen virret. Niinpä olemme seuranneet jo kiirastorstain ja pitkäperjantain jumalanpalveluksia, ja huomenna katsomme jälkijunassa tämän päivän lähetyksen.

Kiirastorstain ehtoolliskirkko oli aivan ihana. Ajattelin että ehtoolliskirkko ilman ehtoollista voisi olla ikävää katsottavaa. Olin kuitenkin väärässä, sillä työntekijät kävivät ehtoollisella, ja pappi lauloi koko liturgian.  Jos joku haluaa vilkaista sitä jälkikäteen, se löytyy poikkeustilan loppuun asti Herttoniemen seurakunnan nettisivuilta kohdasta Osallistu jumalanpalveluksiin verkossa.

Olemme olleet koko yhdessäoloaikamme mieheni vanhempien luona joka vuosi paitsi yhden kerran kun olin sairaana. Aika monta kertaa kävimme kyläkirkossa kiirastorstain ehtoollisella, mutta joitakin vuosia sitten se jäi kun tilaisuus alkaa vasta klo 19. Tänä vuonna meidän oli tarkoitus mennä Kulosaaren kirkkoon. Tuli sitten seurattua se netin yli.

Nyt on ollut niin ihana pääsiäinen, että päätimme olla myös ensi vuonna kotona ja käydä anoppilassa joku toinen viikonloppu. Teimme aamupalaksi brunssin, joka huipentui Mignon-munaan. Lounaaksi ja päivälliseksi on tietenkin myös lempiruokiani.