Kävimme eilen elokuvissa katsomassa Pedro Almadóvarin uusinta elokuviaa Kärsimys ja kunnia, joka on 70-vuotiaan ohjaajan viimeisin elokuva. Bongasin sen Helsingin sanomien elokuva-arvosteluista. Siellä se oli saanut vähintään neljä tähteä. Lisäksi olin nähnyt jo aiemmin ohjaajan toisen elokuvan Kaikki äidistäni, joten osasin odottaa hyvää elokuvakokemusta.

Kärsimys ja kunnia on Finnkinon kuukauden elokuva. Se veti Maximin 88-paikkaisen salin täyteen katsojia, enkä ainakaan minä joutunut pettymään. Alussa oli vähän vaikeaa seurata juonen kulkua, mutta kun tarina alkoi viedä mennessään ja parituntinen elokuva kului tosi nopeasti.

Filmi oli luokiteltu K16-elokuvaksi kun yleensä käymme katsomassa vain korkeintaan K12-elokuvia, mutta sitten selvisi, että se johtui vain huumeiden käytöstä. Se nyt ei tuntunut Helsingin mittakaavassa mitenkään kummalliseltä.

Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan tätä elokuvaa. Maximissa se pyörii enää vain tämän viikon, mutta muualla Finnkinon teattereissa se on katsottavissa ainakin syyskuun loppuun asti.