Söin eilen lempikasvisruokaani eli mifukiusausta. Ohje löytyi Valion sivuilta, mutta sitä oli sen verran muokattu, että kirjoitan tänne alkuperäisen reseptin.

Pinaattinen Mifu-perunakiusaus (6 annosta)

Valmistusaineet

250g mifusuikaleita

1rkl margariinia

1kg peruna-sipulisekoitusta

150g Aura-murua

Pinaattikerma

2dl ruokakermaa

1,5 dl maitoa

150g pakastepinaattia

1 kasvisliemikuutio

1tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa Mifusuikaleita pienemmiksi paloiksi. Ruskista ne margariinissa paistinpannulla. Laita puolet peruna-sipuli-sekoituksesta isoon uunivuokaan. Levitä päälle Mifu ja Auramuru, jätä murua vähän koristeluun. Levitä loppu peruna-sipuli -sekoitus päälle. Kaada ruokakerma ja maito jo käyttämällesi pannulle. Lisää pakastepinaatti, murennettu liemikuutio ja pippuri. Kuumenna ja sekoita, kunnes pinaatti on sulanut. Kaada pinaattikerma vuokaan. Ripottele päälle Auramuru.  Paista uunin alatasolla 200 asteessa 50min.

 

mifukiusaus.jpg